MVO

We winden er geen doekjes om: bij PDB Cleaning Solutions vinden we maatschappelijk verantwoord ondernemen – een goede balans tussen mens, planeet en welvaart, ontzettend belangrijk. Onze poetsdoeken produceren we bijvoorbeeld gewoon in eigen land. En in ons bedrijf geven we medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt alle ruimte om mee te doen. Daarnaast kiezen we bij onze inkoop en bedrijfsvoering altijd voor opties waarmee we onze impact op het milieu verkleinen.

De wereld verandert en wij veranderen mee. We kijken kritisch naar onze eigen processen, zoals inkoop, productie en distributie. Ons assortiment bevat ecologische en biologisch afbreekbare producten. We reduceren intern papierverbruik, plannen onze distributie efficiënt en maken gebruik van groene stroom en ledverlichting. En bij nieuwe en bestaande producten of samenwerkingen zoeken we naar de meest milieubewuste manier.

Van kleding naar poetsdoek

Het proces waarmee het in 1933 begon voor ons bedrijf, maakt ons ook vandaag de dag nog uniek. Want onze poetsdoeken snijden, verpakken en verkopen, dat doen we nog steeds. Vanzelfsprekend wel op een eigentijdse manier. Van afval naar nieuw product. Wij transformeren gerecyclede kleding tot textiele poetsdoeken. Deze vinden een brede toepassing in tal van branches. Van autotechnische werkplaats tot scheepvaart en machinebouw. 

Werk voor iedereen
Duurzaamheid gaat niet alleen over recycling, maar ook over mensen. Wij vinden dat iedereen het verdient om mee te doen in de maatschappij. Daarom geven we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een eerlijke kans, in samenwerking met gemeentes en het UWV. We creëren in onze werkplaats werkplekken op het gebied van snijden en verpakken. Hoe meer kilo’s textiel we hier snijden, hoe minder we uitbesteden. Goed voor de werkgelegenheid én goed voor het milieu.

DSC00528